Strona zawiera informacje o alkoholu i jest dozwolona wyłącznie dla osób pełnoletnich.
Czy masz ukończone 18 lat ?
Dla wielu Taylor's jest archetypem produkcji porto, a jego wina ich kwintesencją. Założona ponad trzy wieki temu w 1692 roku, winiarnia Taylor's jest jednym z najstarszych domów winiarskich Porto. Przede wszystkim Taylor's jest uważany za punkt odniesienia dla Porto typu Vintage. Znane ze swojej elegancji, a także powściągliwej mocy i długowieczności, Porto Taylor's Vintage są mieszane z najlepszych win z własnych quintas lub posiadłości firmy:
Te trzy kultowe winnice, z których każda znajduje się na innym obszarze, mają swój niepowtarzalny charakter, są głównym czynnikiem sukcesu firmy i źródłem jej wyjątkowego i niepowtarzalnego stylu.
Taylor's jest również szanowany, jako producent dłużej dojrzewającego Porto. Posiada jedną z największych rezerw rzadkich win dojrzewających w beczkach, z których pozyskiwane są jego wyróżniające się dojrzewające porto. Dom jest również znany jako twórca Late Bottled Vintage, stylu, którego firma była pionierem i którego pozostaje wiodącym producentem. Taylor’s to przede wszystkim niezależna firma, w której niektórzy członkowie rodziny odgrywają wiodącą rolę we wszystkich obszarach działalności firmy. Długa i nieprzerwana tradycja rodzinna firmy zapewniła ciągłość i klarowność celu, czyli podstawowe atrybuty każdego wielkiego domu winiarskiego.
W ofercie producenta win Porto Taylor's znajdziemy edycje rocznikowe, wśród których popularne to 10YO, 20YO, 30YO, a nawet 50YO.
Pozwoliło to również na ciągłe udoskonalanie i uzupełnianie z pokolenia na pokolenie umiejętności i wiedzy wymaganych do produkcji najlepszych porto na świecie. Firma z siedzibą w Porto i Dolinie Douro jest ściśle zaangażowana we wszystkie etapy produkcji swoich Porto, od sadzenia winorośli i uprawy winogron po wytwarzanie, dojrzewanie, mieszanie i butelkowanie win. Zaangażowanie rodziny w przyszłość Porto przejawia się w jej zdecydowanym zaangażowaniu w przestrzeganie najwyższych standardów produkcji tych win, nieustannym inwestowaniu we wszystkie aspekty działalności firmy oraz determinacji w ochronie wyjątkowego środowiska Doliny Douro poprzez promowanie zrównoważonej i odpowiedzialnej uprawy winorośli.
Firma Taylor’s jest zaangażowana w ochronę środowiska i przyszły dobrobyt ekologiczny własnych winnic i Doliny Douro, gdzie od wieków produkowane jest Porto. Z tego powodu opracowała model zrównoważonej uprawy winorośli, który umożliwia produkcję win w sposób zarówno odpowiedzialny ekologicznie, jak i ekonomicznie opłacalny, pomagając zagwarantować długoterminową przyszłość produkcji Porto wysokiej jakości.
Model obejmuje szereg technik i strategii, które współpracują ze sobą w celu stworzenia zróżnicowanego i zrównoważonego środowiska i ekosystemu winnicy, jednocześnie gwarantując jakość produkowanych win. Podstawą modelu jest konstrukcja wąskich tarasów, z których każdy podtrzymuje tylko jeden rząd winorośli. Ścieżka biegnąca między pojedynczym rzędem winorośli a podnóżem skarpy umożliwia nieograniczony dostęp dla maszyn. Nowy model winnicy może być wykorzystany jako podstawa zrównoważonej uprawy winorośli lub w pełni ekologicznej produkcji.
1 700,00 zł