Propaganda
do kasy suma: 0,00 zł

 

 

 

Wersje językowe
Producenci

KI NO BI GIN KYOTO DRY GIN 0,7L

KI NO BI GIN KYOTO DRY GIN 0,7L
  • promocja
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 24 h
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 149,90 zł 179,99 zł 149.90
Cena netto: 121,87 zł 146,33 zł
Najniższa cena z 30 dni przed tą promocją: 179,99 zł Jeżeli produkt jest sprzedawany krócej niż 30 dni, wyświetlana jest najniższa cena od momentu, kiedy produkt pojawił się w sprzedaży.
ilość szt.
Zyskujesz 299 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 4
Producent: THE KYOTO DISTILLERY
Kod produktu: GIN 100

Opis

Ki No Bi Kyoto Dry Gin - wyjątkowy gin z Kyoto.

Ki No Bi Kyoto Dry Gin to fenomenalny produkt silnie inspirowany japońską tradycją. Każdy etap jego produkcji, na który składają się takie procesy, jak destylacja, blendowanie i butelkowanie, odbywa się w Japonii w mieście Kyoto. Gin Ki No Bi Kyoto Dry Gin posiada elegancki, wytrawny styl z jednocześnie wyraźnym japońskim akcentem. Ki No Bi Kyoto Dry Gin powstaje na bazie 11 oryginalnych, japońskich botaników takich, jak owoce Yuzu z północnych części prefektury Kyoto, herbata gyokuro z Uji czy pieprz sansho.

Kolejnym ważnym komponentem ginu Ki No Bi Kyoto Dry jest woda Fushimi, znana ze swojej czystości i miękkiej struktury. Pochodzi ona bezpośrednio ze studni głębinowej, znajdującej się w Tsuki no Kura – jednej z najstarszych wytwórni Sake w dzielnicy Fushimi, powstałej w 1675 roku! Technolodzy The Kyoto Distillery co tydzień odbywają 10-minutową wycieczkę, aby kontrolować jakość wody.

 

Ki No Bi Kyoto Dry Gin produkowany jest na bazie spirytusu ryżowego, który uznawany jest przez destylarnię niemal za kolejny – dodatkowy botanik. Pomimo faktu, iż alkohol ten jest dość neutralny, nadaje on całej kompozycji łagodnej słodyczy z nutką wanilii i cytrusów. Wykorzystanie spirytusu ryżowego pozwoliło The Kyoto Distillery na stworzenie iście japońskiego ginu, który w każdym aspekcie nawiązuje do tradycji i kultury tego kraju.

Ki No Bi Kyoto Dry Gin butelkowany jest o mocy 45,7%.

Jakie cechy charakteryzują Ki No Bi Kyoto Dry Gin?

Ki No Bi Kyoto Dry Gin charakteryzuje się świeżym aromatem owoców Yuzu i nutą sanshō, która unosi się jak poranna mgła w bambusowym lesie. Lekka nuta jałowca idealnie uzupełnia i prezentuje japońskie botaniki. Korzeń imbiru nadaje lekko rozgrzewający i pikantny finisz z nutą herbaty gyokuro.

 

The Kyoto Distillery – wyjątkowa destylarnia z Japonii.

The Kyoto Distillery to pierwsza w historii Japonii destylarnia dedykowana tylko i wyłącznie produkcji ginu. Inspirowana bogatą historią oraz rzemiosłem Kyoto destylarnia doskonale odzwierciedla wizję jej założycieli, stawiających sobie za cel produkcję jednego z najlepszych ginów na świecie. Destylarnia The Kyoto posiada obsesję na punkcie jakości używanych składników, w tym lokalnie uprawianych botaników oraz bogatego w smak, doskonałego spirytusu ryżowego.

Do produkcji swoich ginów używa 11 botaników zbieranych w najlepszym momencie sezonu oraz słynną wodą FushimiThe Kyoto Distillery podchodzi do tradycji tworzenia z najwyższym szacunkiem, jednocześnie stara się być innowacyjnym producentem i czerpać z bogactwa kulturowego i rolniczego terenów Kyoto. Destylarnia została nagrodzona mianem International Gin Producer of the Year, a jej starania zostały docenione na wielu międzynarodowych targach alkoholowych The Kyoto.

 

11 botaników – 6 spójnych elementów.

Destylarnia The Kyoto opracowała recepturę bazującą na 11 botanikach, z których większość pochodzi z lokalnych upraw rolników z okolic Kyoto. Każdy z komponentów zbierany jest w szczycie żniw. Nie jest tajemnicą, że botaniki, mogą się od siebie różnić z roku na rok, zatem głównym zadaniem technologów jest utrzymanie tej samej jakości ginu.

Wszystkie 11 składników zostało podzielone na 6 spójnych elementów. Są nimi:

  • Baza (jałowiecirysakamatsu/sosna gęstokwiatowa) – składniki te odpowiadają za ponad połowę wszystkich komponentów, dodatkowo stanowią strukturę ginu.

  • Cytrusy (yuzucytryna) – yuzu po przedestylowaniu dostarcza delikatnych nut cytrusowych, natomiast skórki z cytryny nadają niezwykle świeżego - sorbetowego i lekko kwiatowego charakteru.

  • Ostrość (imbir) – odpowiada za soczysty i ostrawy posmak, dodający kompleksowości.

  • Zioła (Pieprz sanshomięta Kinome) – pozostawiają orientalny, pikantny aromat, który ujawnia się na finiszu ginu.

  • Herbata (gyokuro) – składnik ten nadaje harmonii całości.

  • Owocowe i kwiatowe (bambusczerwone shiso) – dodają kwiatowo-owocowego aromatu, który idealnie zamyka cały profil ginu.

 

Dane produktu

POJEMNOŚĆ 0,7 L
KRAJ JAPONIA
ALKOHOL 45,7%

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt. Prowadzimy moderację opinii dotyczącą sformułowań obraźliwych, wulgarnych, niezgodnych z prawdą.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl