Strona zawiera informacje o alkoholu i jest dozwolona wyłącznie dla osób pełnoletnich.
Czy masz ukończone 18 lat ?
Cena regularna:
179,99 zł
Cena regularna:
146,33 zł
towar niedostępny
Ki No Bi Kyoto Dry Gin to fenomenalny produkt silnie inspirowany japońską tradycją. Każdy etap jego produkcji, na który składają się takie procesy, jak destylacja, blendowanie i butelkowanie, odbywa się w Japonii w mieście Kyoto. Gin Ki No Bi Kyoto Dry Gin posiada elegancki, wytrawny styl z jednocześnie wyraźnym japońskim akcentem. Ki No Bi Kyoto Dry Gin powstaje na bazie 11 oryginalnych, japońskich botaników takich, jak owoce Yuzu z północnych części prefektury Kyoto, herbata gyokuro z Uji czy pieprz sansho.
Kolejnym ważnym komponentem ginu Ki No Bi Kyoto Dry jest woda Fushimi, znana ze swojej czystości i miękkiej struktury. Pochodzi ona bezpośrednio ze studni głębinowej, znajdującej się w Tsuki no Kura – jednej z najstarszych wytwórni Sake w dzielnicy Fushimi, powstałej w 1675 roku! Technolodzy The Kyoto Distillery co tydzień odbywają 10-minutową wycieczkę, aby kontrolować jakość wody.
Ki No Bi Kyoto Dry Gin produkowany jest na bazie spirytusu ryżowego, który uznawany jest przez destylarnię niemal za kolejny – dodatkowy botanik. Pomimo faktu, iż alkohol ten jest dość neutralny, nadaje on całej kompozycji łagodnej słodyczy z nutką wanilii i cytrusów. Wykorzystanie spirytusu ryżowego pozwoliło The Kyoto Distillery na stworzenie iście japońskiego ginu, który w każdym aspekcie nawiązuje do tradycji i kultury tego kraju.
Ki No Bi Kyoto Dry Gin butelkowany jest o mocy 45,7%.
Ki No Bi Kyoto Dry Gin charakteryzuje się świeżym aromatem owoców Yuzu i nutą sanshō, która unosi się jak poranna mgła w bambusowym lesie. Lekka nuta jałowca idealnie uzupełnia i prezentuje japońskie botaniki. Korzeń imbiru nadaje lekko rozgrzewający i pikantny finisz z nutą herbaty gyokuro.
The Kyoto Distillery to pierwsza w historii Japonii destylarnia dedykowana tylko i wyłącznie produkcji ginu. Inspirowana bogatą historią oraz rzemiosłem Kyoto destylarnia doskonale odzwierciedla wizję jej założycieli, stawiających sobie za cel produkcję jednego z najlepszych ginów na świecie. Destylarnia The Kyoto posiada obsesję na punkcie jakości używanych składników, w tym lokalnie uprawianych botaników oraz bogatego w smak, doskonałego spirytusu ryżowego.
Do produkcji swoich ginów używa 11 botaników zbieranych w najlepszym momencie sezonu oraz słynną wodą Fushimi. The Kyoto Distillery podchodzi do tradycji tworzenia z najwyższym szacunkiem, jednocześnie stara się być innowacyjnym producentem i czerpać z bogactwa kulturowego i rolniczego terenów Kyoto. Destylarnia została nagrodzona mianem International Gin Producer of the Year, a jej starania zostały docenione na wielu międzynarodowych targach alkoholowych The Kyoto.
Destylarnia The Kyoto opracowała recepturę bazującą na 11 botanikach, z których większość pochodzi z lokalnych upraw rolników z okolic Kyoto. Każdy z komponentów zbierany jest w szczycie żniw. Nie jest tajemnicą, że botaniki, mogą się od siebie różnić z roku na rok, zatem głównym zadaniem technologów jest utrzymanie tej samej jakości ginu.
Wszystkie 11 składników zostało podzielone na 6 spójnych elementów. Są nimi:
POJEMNOŚĆ | 0,7 L |
KRAJ | JAPONIA |
ALKOHOL | 45,7% |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt. Prowadzimy moderację opinii dotyczącą sformułowań obraźliwych, wulgarnych, niezgodnych z prawdą.