Strona zawiera informacje o alkoholu i jest dozwolona wyłącznie dla osób pełnoletnich.
Czy masz ukończone 18 lat ?
Porto to wzmacniane wino portugalskie, produkowane z winogron uprawianych w dolinie rzeki Douro. Podczas procesu produkcji uzyskiwane wino po fermentacji mieszane jest ze spirytusem winnym w proporcji 1:4, dzięki czemu powstaje porto o zawartości alkoholu około 20 %. Porto to w przeważającej większości wina półsłodkie lub słodkie, choć można również napotkać wersje wytrawne. Każda butelka prawdziwego porto oznaczona jest specjalną etykietą potwierdzającą miejsce pochodzenia.
Wśród licznych producentów porto można jeszcze odszukać tych, którzy nigdy nie zrezygnowali z tradycyjnej formy miażdżenia zebranych winogron gołymi stopami (oczywiście umytymi) osób uczestniczących w zbiorach. Jedną z takich firm, a za razem bardzo prestiżową marką jest Taylor's, gdzie głównym kryterium produkcji od zawsze była jakość i doskonały smak.
Z czym pić ?
Białe Porto najczęściej serwowane jest jako aperitif przed posiłkiem (podawane w temperaturze 12 stopni), a czerwone odmiany doskonale sprawdzą się jako towarzysz deserów, czekolady lub po prostu pite samo (zalecana temperatura 18 stopni). Zachęcamy do zapoznania się z naszymi wybornymi porto, a w razie wątpliwości prosimy pisać na: kontakt@propaganda24h.pl
1 700,00 zł