Strona zawiera informacje o alkoholu i jest dozwolona wyłącznie dla osób pełnoletnich.
Czy masz ukończone 18 lat ?
Umeshu to tradycyjny napój alkoholowy znany w Japonii od stuleci. Nazwa tego wyjątkowego trunku pochodzi od głównego składnika czyli japońskiej moreli ume. Warto zaznaczyć iż w Kraju Kwitnącej Wiśni, to właśnie kwitnące ume były przez długi czas symbolem kwiatu w zbiorze poezji Man'yoshu z przełomu VII i VIII wieku.
W procesie produkcji wykorzystuje się morele rosnące w ciepłym klimacie regionu Kishu (zachodnia część wyspy Honshu w prefekturze Wakayama), które są poddawane procesowi maceracji w japońskiej wódce shochu z dodatkiem cukru. Gotowe umeshu zachwyca bogatym smakiem i aromatem.
Aka po japońsku znaczy czerwony. Intensywna, jasna czerwień odróżnia Umeshu Aka od podstawowej wersji Shiro (biała). Ten piękny kolor pochodzi od liści shiso. Jest to roślina genetycznie spokrewniona z miętą znana...
Choya Extra Shiso 0.7L is an extraordinary Japanese liqueur, distinguished by a unique combination of natural ume plums and shiso leaves – an ingredient traditionally used in Japanese cuisine. Made from the highest quality ume plums, it perfectly captures the essence of Japan's flavors, offering...
Choya Kokuto 0.7L is a unique Japanese liqueur that stands out for its distinctive taste and top quality. Made from specially selected ume plums and black kokuto sugar, this beverage offers a sweet-bitter flavor with a deep aroma. This liqueur is a true gem among traditional Japanese spirits, gaining...
Choya Royal Honey with Plums 0.7L is a unique Japanese liqueur that combines the natural sweetness of honey with the distinct taste of ume plums. Created from the highest quality ingredients, it is a true gem among traditional Japanese spirits that are appreciated worldwide. With its luxurious flavor profile...
Umeshu Green Tea is another delicious variation of the Japanese liqueur by Nakata. It adds Japanese green tea to the base Shiro (white) version, along with...
Shinano No Umeshu - tradycyjna japońska nalewka na japońskiej moreli ume z niewielkim dodatkiem miodu.
Shinano No Umeshu - tradycyjna japońska nalewka na japońskiej moreli ume z niewielkim dodatkiem miodu.