Strona zawiera informacje o alkoholu i jest dozwolona wyłącznie dla osób pełnoletnich.
Czy masz ukończone 18 lat ?
Umeshu to tradycyjny napój alkoholowy znany w Japonii od stuleci. Nazwa tego wyjątkowego trunku pochodzi od głównego składnika czyli japońskiej moreli ume. Warto zaznaczyć iż w Kraju Kwitnącej Wiśni, to właśnie kwitnące ume były przez długi czas symbolem kwiatu w zbiorze poezji Man'yoshu z przełomu VII i VIII wieku.
W procesie produkcji wykorzystuje się morele rosnące w ciepłym klimacie regionu Kishu (zachodnia część wyspy Honshu w prefekturze Wakayama), które są poddawane procesowi maceracji w japońskiej wódce shochu z dodatkiem cukru. Gotowe umeshu zachwyca bogatym smakiem i aromatem.
Choya Extra Shiso 0.7L is an extraordinary Japanese liqueur, distinguished by a unique combination of natural ume plums and shiso leaves – an ingredient traditionally used in Japanese cuisine. Made from the highest quality ume plums, it perfectly captures the essence of Japan's flavors, offering...
Choya Kokuto 0.7L is a unique Japanese liqueur that stands out for its distinctive taste and top quality. Made from specially selected ume plums and black kokuto sugar, this beverage offers a sweet-bitter flavor with a deep aroma. This liqueur is a true gem among traditional Japanese spirits, gaining...
Choya Royal Honey with Plums 0.7L is a unique Japanese liqueur that combines the natural sweetness of honey with the distinct taste of ume plums. Created from the highest quality ingredients, it is a true gem among traditional Japanese spirits that are appreciated worldwide. With its luxurious flavor profile...
Shinano No Umeshu - tradycyjna japońska nalewka na japońskiej moreli ume z niewielkim dodatkiem miodu.
Shinano No Umeshu - tradycyjna japońska nalewka na japońskiej moreli ume z niewielkim dodatkiem miodu.