Strona zawiera informacje o alkoholu i jest dozwolona wyłącznie dla osób pełnoletnich.
Czy masz ukończone 18 lat ?
TULLAMORE D.E.W. WHISKEY 0,7L
Opis
Historia Tullamore D.E.W. rozpoczęła się w 1829 roku w Irlandii. Jej twórcą jest Daniel Edmond Williams, którego inicjały możemy odnaleźć również w nazwie trunku. Wyjątkowo łagodny charakter ukryty w eleganckiej butelce, zawdzięczany jest szczególnej kompozycji wyselekcjonowanych ziaren jęczmienia, źródlanej wodzie oraz trzykrotnej destylacji przebiegającej pod czujnym okiem „mistrza destylarni”.
Wyjątkowa mieszanka najwyższej jakości single malt oraz jęczmiennej i zbożowej whiskey, poddana została minimum trzy letniemu procesowi dojrzewania w dębowych beczkach po Bourbonie i sherry. W smaku wyjątkowo gładka o unikalnym charakterze, odkrywa ciepłe nuty przypraw przeplatające się z akcentami opalanego drewna.
Dane produktu
POJEMNOŚĆ | 0,7 L |
KRAJ | IRLANDIA |
ALKOHOL | 40% |
RODZAJ WHISK(E)Y | BLENDED WHISK(E)Y |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt. Prowadzimy moderację opinii dotyczącą sformułowań obraźliwych, wulgarnych, niezgodnych z prawdą.
Taddy
Miałem okazję skosztować 0,7 T DEW zatem: jest to łycha słodka i lekka oraz delikatna. Taki typowy irlandzki blend. Mnie to nie podchodzi, brak mi w niej aromatu słodu jęczmiennego. W ślepym teście na pewno bym wskazał na obecność pszenicy, której tutaj nie ma. Jest lekka a można powiedzieć nawet wodnista. Szkoda ją rozcieńczać lodem lub Colą czy Pepsi. Ma mało ciała taki jej urok. Najlepiej smakuje z dolewką piwa typu Stout. Tak, miałem obawy przed mieszaniem alkoholi typu whiskey plus piwo, niepotrzebne ponieważ przy zachowaniu umiaru jest smak lepszy. Piwo ciemne fajnie równoważy słodkość tej whiskey. Następna butelka wygrana w konkursie czeka w barku na przyjazd Guinnessa lub kraftowego stouta. Ważne aby wlać piwo stout a nie inne typy piwa ciemnego. Dodatek piwa ma działać na zasadzie dodania goryczki a nie kolejnego alkoholu i cukru. Warto spróbować. Na zdravi.