The site contains information about alcohol and is only allowed for adults.
Are you over 18 years ?
SAKE - MABOROSHI NO SAKE KASEN 0,72L + KARTONIK





Description
Sake - Maboroshi No Sake Kasen to wyprodukowana całkowicie tradycyjną metodą sake Honjozu (czyli zawierająca niewielki, do 10% dodatek alkoholu ryżowego) o wskaźniku spolerowania ryżu 60%. Swój wyjątkowo subtelny aromat zawdzięcza dłuższemu dojrzewaniu niż większość sake.
Sake zwane popularnie "winem" lub "wódką" ryżową ma niewiele wspólnego z metodą produkcji tych trunków. Powstaje w wyniku fermentacji spolerowanych w celu osiągnięcia wyższej zawartości skrobi ziaren ryżu.Im wyższy stopień spolerowania tym szlachetniejsza odmiana sake. Dalszy proces można porównać do technologii warzenia piwa, ale jest znacznie bardziej skomplikowany.
Najstarsze wzmianki o produkcji sake pochodzą z III wieku.
Ponieważ słowo "sake" oznacza w języku japońskim napój alkoholowy Japończycy nazywają sake "nihonshu" - nihon (Japonia) + shu (alkohol),w pisowni japońskiej 日本酒.
Aktualnie sake przeżywa swój renesans w Japonii i staje się coraz bardziej modna i popularna za granicami Kraju Kwitnącej Wiśni. Pojawia się w wykwintnych restauracjach jako dodatek do potraw nie tylko japońskich i w najlepszych klubach jako lekki, orzeźwiający drink.
Maboroshi No Sake Kasen należy serowować schłodzone, lub w temperaturze pokojowej.
All reviews (positive and negative) are displayed. We don't verify that they come from customers who have purchased the product.