The site contains information about alcohol and is only allowed for adults.
Are you over 18 years ?
SAKE JUNMAI GINJO SPARKLING 0,72L





Description
Junmai Ginjo Sparkling - wysokiej jakości sake typu Junmai (bez dodatku alkoholu, zawartość alkoholu jest wyłącznie wynikiem fermentacji ryżu). Lekko gazowane, co pomaga uwolnić subtelne, owocowe nuty.
Sake zwane popularnie "winem" lub "wódką" ryżową ma niewiele wspólnego z metodą produkcji tych trunków. Powstaje w wyniku fermentacji spolerowanych w celu osiągnięcia wyższej zawartości skrobi ziaren ryżu. Dalszy proces można porównać do technologii warzenia piwa, ale jest znacznie bardziej skomplikowany. Im wyższy stopień spolerowania tym szlachetniejsza odmiana sake. Najstarsze wzmianki o produkcji sake pochodzą z III wieku.
Ponieważ słowo "sake" oznacza w języku japońskim napój alkoholowy Japończycy nazywają sake "nihonshu" - nihon (Japonia) + shu (alkohol), w pisowni japońskiej 日本酒.
Aktualnie sake przeżywa swój renesans w Japonii i staje się coraz bardziej modna i popularna za granicami Kraju Kwitnącej Wiśni. Pojawia się w wykwintnych restauracjach jako dodatek do potraw nie tylko japońskich i w najlepszych klubach jako lekki, orzeźwiający drink.
Junmai Ginjo Sparkling należy serwować schłodzone, lub w temperaturze pokojowej.
All reviews (positive and negative) are displayed. We don't verify that they come from customers who have purchased the product.