Categories
Vendor
- ABNORMAL GROUP SINGAPORE
- AMUERTE GIN
- AVIATION GIN
- BEEFEATER
- BERRY BROS & RUDO
- BOMBAY SAPPHIRE
- BULLDOG
- BUSS
- CAORUNN
- COPPERHEAD
- DICTADOR
- DRUMSHANBO
- FORDS GIN
- FOUR PILLARS
- GABRIEL BOUDIER
- GIL THE AUTHENTIC RURAL GIN
- GIN MARE
- GORDONS
- GREENALL'S
- HENDRICK'S
- HERBARIUS
- HERITAGE MAGNOLIA
- HERNO GIN
- HINATA
- MALFY GIN
- MARTIN MILLER'S
- MCQUEEN AND THE VIOLET FOG
- MONKEY 47
- OLD ST. ANDREWS
- OPIHR
- OXLEY
- PUERTO SE INDIAS
- ROKU GIN SUNTORY
- SADLER'S
- SEAGRAM'S GIN
- TANQUERAY
- THE KYOTO DISTILLERY
- WILLIAMS & HUMBERT
- XELLENT
- YUZUGIN
Rating
Price
-
from
to
The site contains information about alcohol and is only allowed for adults.
Are you over 18 years ?
Gin to wyjątkowy alkohol, którego smak przeważnie kojarzony jest z jałowcem. Również od tej rośliny wywodzi się nazwa trunku, która w staroholenderskim brzmi genever, po francusku geniever, czy włosku ginepro - czyli właśnie jałowiec. Historia ginu sięga dalekiego średniowiecza, a jego wynalezienie przypisuje się medykowi Franciscusowi Sylviusowi - wtedy uważany był za lekarstwo ziołowe. Istnieje kilka sposobów wytwarzania tego charakterystycznego alkoholu i to właśnie te sposoby klasyfikują gin na:
* London Dry Gin;
* Distilled Gin;
* Gin - gdzie dwa pierwsze są wyraźnie wyższej jakości od trzeciego.
Oprócz wyraźnie jałowcowych ginów możemy spotkać bardzo cytrusowe i szlachetne wersje, które przypadną do gustu niejednemu smakoszowi.